Русия гневно отхвърли твърденията на молдовския президент за предполагаем  за

...
Русия гневно отхвърли твърденията на молдовския президент за предполагаем  за
Коментари Харесай

Захарова настоява, че Русия не е заплаха за Молдова

Русия яростно отхвърли изказванията на молдовския президент за хипотетичен  за събаряне на нейното държавно управление и упрекна молдовските управляващи, че се пробват да отвлекат публичното внимание от вътрешните проблеми на страната, написа АП.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова отхвърли изказванията на Санду като " безусловно неоснователни и голословни ". " Те са построени в духа на класическите техники, които постоянно се употребяват от Съединените щати, други западни страни и Украйна ", сподели Захарова. се употребяват, с цел да оправдаят личните си противозаконни дейности. "

Твърдението на Санду пристигна седмица откакто президентът на прилежаща Украйна Володимир Зеленски сподели, че страната му е прихванала проектите на . Представители на молдовското разузнаване по-късно споделиха, че удостоверяват обвиняванията.
 Русия отхвърля да крои скрит план за дестабилизация на Молдова
Русия отхвърля да крои скрит план за дестабилизация на Молдова

Москва отхвърли обвиняванията на Кишинев като неоснователни

Захарова упрекна украинските управляващи, че са измислили изказванието за хипотетичен съветски проект за дестабилизиране на Молдова, с цел да я въвлекат в борба с Русия . Тя твърди, че молдовските управляващи са употребявали " мита за съветската опасност, с цел да отвлекат вниманието на молдовските жители от вътрешните проблеми, произлизащи от пагубния социално-икономически курс на сегашната администрация и да засилят битката против несъгласието и политическите съперници ".

Захарова настоя, че Русия не съставлява опасност за Молдова и се надява да развива взаимноизгодно съдействие.

Откакто съветските войски навлязоха в Украйна преди съвсем година, Молдова, някогашна руска република с към 2,6 милиона души, се стреми да построи по-тесни връзки със западните си сътрудници. Миналия юни тя получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз, същия ден като Украйна.

През декември националната разследваща организация на Молдова предизвести, че Русия може да стартира нова атака за основаване на сухопътен кулоар през Южна Украйна до подкрепяния от Москва разколнически район на Молдова Приднестровието.

Приднестровието се отдели след революция през 1992 година, само че не е прието от множеството страни. Простира се на към 400 километра от източния бряг на река Днестър до границата на страната с Украйна. Русия има към 1500 бойци номинално като " миротворци " в отцепническия район.
 Русия: Само луди хора без морал позволяват, че ще нападнем Украйна
Русия: Само луди хора без морал позволяват, че ще нападнем Украйна

Мария Захарова разкритикува изказванията на Съединени американски щати и Великобритания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР